PORK WITH BABY COURGETTES AND TOMATO AVGOLEMONO SAUCE (EGG AND LEMON SAUCE
Yum
You can make this recipe with veal, instead of pork. You can also fry the courgettes with butter, if you prefer, and not cook them in the oven.
INGREDIENTS
1kg pork gammon (ham) cut in portions
1 big onion, melted
3 big ripe tomatoes, or 1 package tomato juice
1 egg
Juice of 2 lemons
2 teaspoons corn flour
Olive oil
Salt
Pepper
PREPARATION
Wash the meat really well.
Heat olive oil in sauce pan and, when hot, sauté onions.
Add meat and sauté, too.
Add grated tomatoes, pepper...
... and hot water (water must cover the meat).Cover and cook gently for 1 hour.
Clean, wash and wipe courgettes.
Put a sheet of greaseproof paper onto a baking sheet.
Brush courgettes with olive oil and place them onto the baking sheet.
Bake until lightly browned.
After the meat is ready(is cooked for 1 hour),Add courgettes to the saucepan and cook for 30 minutes. If needed, add hot water.
When boiled, add salt and turn down the heat and prepare the sauce.
For the sauce:
Beat the egg in a food processor, add the lemon juice and beat again.
Add 5-6 tablespoons broth and the corn flour and beat again.
Pour the sauce in the saucepan.
Bring to boil for a few minutes.
Serve immediately.
GOOD LUCK!!!
PORK WITH BABY COURGETTES AND TOMATO AVGOLEMONO SAUCE (EGG AND LEMON SAUCE
4.5
5
gwgw
Sunday, April 14, 2013
You can make this recipe with veal, instead of pork. You can also fry the courgettes with butter, if you prefer, and not cook them in the oven.
You can make this recipe with veal, instead of pork. You can also fry the courgettes with butter, if you prefer, and not cook them in the ov...
On : Sunday, April 14, 2013,
Αναρτήθηκε στις Κατηγορίες :
MEAT,
VEGETABLES
Για μένα :
Είμαι η gwgw, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog deliciousrecipesofgogo.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο
το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι
μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες
με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα
αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το
σχόλιό σας.
Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ
Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ
Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο
gwgw
.
No comments
Post a Comment