TSOUREKI (BRIOCHE) IN THE BREAD MAKER

Yum
Unique, aromatic and tasty tsoureki all sorts, with the help of the bread maker and its recipe too.
Simple tsourekia, with chocolate, syrupy with praline filling. There all one and one, with sure success!
Try them!




INGREDIENTS (for two tsourekia/BRIOCHE):
4 scoops (bread maker’s scoop) strong flour for tsourekia (570 g.)
54 gr. fresh yeast
14 scoops (bread maker’s spoon) sugar (190 g.)
1 tsp. salt
3 eggs
1 tsp mahlepi grated
Nose of 1tsp grated mastic
zest of a small orange
110 ml lukewarm fresh milk 

120 gr. melted lukewarm milk butter

PREPARATION:
Add the ingredients in the bread maker as I list them above, leave out the milk and the butter.
In the MENU choose the DOUGH program and press START to put the machine in operation.


In the first 3 minutes we slowly add the milk
and the melted butter.
Let it operate for as much time it shows (mine needs an hour and 40 minutes).
Once the program finishes press OFF and leave the dough to rise in the machines bucket or place in a large bowl and put it somewhere in the house where the temperature is very warm, until it doubles in size.
Afterwards divide the dough and shape the tsourekia putting them on baking pans that we have layered with baking sheet


and put them in a warm place again to double in size.
When that’s done, with a brush, carefully coat them with the egg and milk which we whisked and if you want you can add some almond filets on top.

Bake in a preheated oven at 180C in the air function until the pick up some color and can easily be unstick from the baking sheet. We remove them from the oven and we let them cool on a rack and afterwards we wrap them in cellophane.

We can melt some chocolate in a bain marie and dip the tsourekia in. We can make some syrup and add it to the tsourekia with a praline filling or anything else we want.



GOOD LUCK!!!
TSOUREKI (BRIOCHE) IN THE BREAD MAKER 4.5 5 gwgw Wednesday, May 21, 2014 Unique, aromatic and tasty tsoureki all sorts, with the help of the bread maker and its recipe too. Simple tsourekia, with chocolate, syrup...


On : Wednesday, May 21, 2014,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η gwgw, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog deliciousrecipesofgogo.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο gwgw .

No comments

Post a Comment

search recipe...

Popular Posts

Αναγνώστες

Translate

For additional local affordable papers visit affordablepaper.

Like Us Before Leaving