DELICIOUS YOGURT PASTRY WITHOUT EGGS AND BUTTER
Yum
Traditional, easy and delicious recipe for the lovers of syrupy desserts and not just them!
INGREDIENTS: (about 18-20 pieces)
• ½ kg icing sugar.
• ½ kg thick semolina.
• ½ kg yoghurt (3 bowls, you can also use the light type, I use the light one)
• 1 sachet vanilla
• 1 wine glass of cognac in which you’ll dissolve 1 tsp soda
• 50gr chopped almonds.
For the syrup:
• 3 cups water
• 2 glasses sugar
• 1 sachet vanilla
Boil it for 5 minutes.
PREPARATION:
Add all the ingredients in a bowl mix them together and pour the mixture in a baking pan (N.28), that you previously buttered.
Pop the yogurt pastry in a preheated oven at 180C to bake for half an hour (at 180C).
Once the pastry is ready, remove it from oven and set aside to cool for 10 minutes,
then slowly pour the warm syrup (that you’ll have already prepared) and drizzle it all over the surface of the dessert
NOTE:
If you want you can decorate your dessert with whipped cream as you can see in the photos.
Let it cool completely. The dessert is consumed better if you store it in the fridge and you serve it with one (or as many as you want) ball of cream (kaimaki) flavored ice-cream.
It’s a very light and pleasant dessert. It’s reminiscent of the samali dessert but without the added calories, and it’s quite economic, easy and quick.
GOOD LUCK!!!
DELICIOUS YOGURT PASTRY WITHOUT EGGS AND BUTTER
4.5
5
gwgw
Sunday, June 1, 2014
Traditional, easy and delicious recipe for the lovers of syrupy desserts and not just them! INGREDIENTS: (about 18-20 pieces) • ½ k...
On : Sunday, June 1, 2014,
Αναρτήθηκε στις Κατηγορίες :
DESSERTS
Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...
Για μένα :
Είμαι η gwgw, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog deliciousrecipesofgogo.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο
το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι
μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες
με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα
αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το
σχόλιό σας.
Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ
Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ
Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο
gwgw
.
No comments
Post a Comment