Easy and delicious traditional homemade bread for the fasting period( HOMEMADE LAGANA )

Yum
Try this low cost and easy lagana on the first day of the Lent to impress!!




INGREDIENTS
750gr plain flour
16gr dry yeast
 ½ wineglass olive oil
1 glass lukewarm water
1 tablespoon salt
1 teaspoon sugar
Sesame

PREPARATION
Sift the flour in a bowl.

Add the dry yeast and the sugar and blend.
Make a little puddle in the center and pour the olive oil in it.
Pour slowly the lukewarm water, while kneading the dough.

The dough will start out sticky but kneading will make it smooth and elastic.
Add the salt.
Knead the dough for 5 more minutes.
Cover the bowl with a towel...
... and let the dough rise for about 30 minutes.

Preheat the oven to 170-180o C and put a sheet of greaseproof paper onto a baking sheet.
You can either make one big lagana, or two smaller ones, just like I did.
Give the dough an oval shape and make it as thick as half a finger, so that it becomes as thick as a finger when it’s baked.
Use a fork and your fingers to make patterns on the dough.
Brush on a mixture of sugar and water...
...and sprinkle the sesame.
Bake for 45minutes if you like it crispy, or until it browns evenly.
GOOD LUCK!!!

Easy and delicious traditional homemade bread for the fasting period( HOMEMADE LAGANA ) 4.5 5 gwgw Tuesday, April 9, 2013 Try this low cost and easy traditional homemade bread on the first day of the Lent to impress!! Try this low cost and easy lagana on the first day of the Lent to impress!! INGREDIENTS 750gr plain flour 16gr dry yeast...


On : Tuesday, April 9, 2013,

Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...

author picture

Για μένα :

Είμαι η gwgw, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog deliciousrecipesofgogo.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το σχόλιό σας. Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο gwgw .

No comments

Post a Comment

search recipe...

Popular Posts

Αναγνώστες

Translate

For additional local affordable papers visit affordablepaper.

Like Us Before Leaving