BASIC RECIPE FOR CREME PATISSERIE!!!
Yum
One of the easiest and most delicious crème patisserie specific for cakes and any sweets that you want to fill up ... it’s just wonderful!
Try!!!
INGREDIENTS:
• 250 ml fresh milk
• 250 ml double cream
• 80 gr.sugar
• 1 stick of vanilla
• 1 egg
• 3 egg yolks
• 20 gr. corn flour
• 20 gr. flour
• 1 pinch of salt
PREPARATION:
In a pot combine the milk with the double cream. Carve the vanilla stick (for more flavor) and add it in (we’ll remove it later on once the cream has boiled).
In a ball whisk the egg
and the egg yolks with the sugar and salt.
Slowly sift the flour and corn flour in the egg mixture.
Mix well together with the whisk.
Right before the milk and double cream boil slowly pour them in the egg mixture while whisking continuously.
Then pour the mixture back in the pot
and continue whisking
until the cream thickens.
Remove it to a bowl and cover its surface with clinging film. That way the cream won’t get crusty on top. Pop it in the fridge once it cools at room temperature and store it there until you need it.
When you need to use it remove the clinging film and fluff it up a bit with the whisker. Add it in a confectionery horn and decorate your desserts.
GOOD LUCK!!!
Source: A. Mparmparigou
BASIC RECIPE FOR CREME PATISSERIE!!!
4.5
5
gwgw
Sunday, May 18, 2014
One of the easiest and most delicious crème patisserie specific for cakes and any sweets that you want to fill up ... it’s just wonderful! ...
On : Sunday, May 18, 2014,
Αναρτήθηκε στις Κατηγορίες :
DESSERTS
Δώστε το email σας για να λαμβάνετε πρώτη/ος κάθε καινούρια Συνταγή...
Για μένα :
Είμαι η gwgw, ιδιοκτήτρια του Μαγειρικού blog deliciousrecipesofgogo.Αγαπώ τη Μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική απο πολύ μικρή και μέσα απο
το blog μου διοχετεύω αυτή την αγάπη και προς εσάς.Θέλω να ξέρετε οτι Ο Λ Ε Σ οι συνταγές που θα βρείτε στο ιντερνετικό σπιτάκι
μου είναι δοκιμασμένες και φτιαγμένες με φροντίδα,Αγάπη και πολύ πολύ μεράκι...Επίσης φροντίζω να δίνω και αναλυτικές οδηγίες
με φωτογραφίες βήμα προς βήμα απο την παρασκευή τους ετσι ωστε ακόμα και η πιό Αρχάρια μαγείρισσα να βγεί ασπροπρόσωπη στα
αγαπημένα της πρόσωπα!!!Αν σας αρέσει κάποια συνταγή ή έχετε κάποια απορία μή διστάσετε να γίνετε μέλος και να αφήσετε το
σχόλιό σας.
Για να γίνετε μέλος στη σελίδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ
Για να γίνετε μέλος στην Ομάδα μου στο Facebook κάντε κλίκ εδώ
Τέλος μπορείτε να με προσθέσετε στο google plus στο
gwgw
.
No comments
Post a Comment